Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Hei vaan kaikille täältä Belgiasta !
Olen 53 vuotias ulkosuomalainen naisihminen, ja olen nyt puolisen vuotta ollut Dean etävalmennuksessa. Noin puolitoista vuotta sitten kyllästyin omaan ulkomuotooni : olin ylipainoinen, enkä kokenut, että kropallani ja kunnollani voi harrastaa lempilajiani, eli ratsastusta. Tunsin itseni vanhaksi, mikä ei ollut ollenkaan kiva tunne. Motivaatio saada itseni kuntoon oli syntynyt. Olin joskus kultaisella 80-luvulla käynyt paljonkin kuntosalilla (tuolloin kaikki ihannoivat Kike Elomaan vartaloa ja minäkin tietysti perässä…), mutta kiireisen työn vuoksi salilla käynti oli jäänyt. Aloitin kuntoprojektin nettivalmennuksilla, ja sainkin pudotettua noin 12 kiloa painoa, mutta sitten minulla olikin aika ruipelo ja lihakseton olo. Kilot olivat kadonneet, mutta niin myös nuo lihakset…. ! En ollut oikein sinut ulkomuotoni kanssa. Tästä syntyi ajatus jatkaa kuntoprojektiani. Päätin pyytää Dean apuaan lihaksekkaamman ja timmimmän kehon saamiseksi. Siis projektina oli saada lisää lihasta saliohjelman ja ruokavalion avulla, ja varsinkin kehittää niitä lihasryhmiä, joita ratsastusharrastuksessa tarvitaan (keskivartalo, jalat).

Ihan ensimmäiseksi Dea huomautti, että olin syönyt aivan liian vähän, ja minun pitäisi syödä kunnolla, jotta ne lihakset kasvaisivat, koska eiväthän ne miinuskaloreilla minnekään kasva. Lisäksi aktiivisena ihmisenä kulutinkin niitä kaloreita aika tavalla, joten ruokaa oli lisättävä. Kun olin dieettaillut pitkään, ja laskenut kaloreita, ei ollut ihan helppoa alkaa syömään enemmän, mutta kas, ruokaa on lisätty valmennuksen aikana jo pariin otteeseen, ja niin ne vain menevät alas ne ruuat. Olen siis harjoitellut paljon syömistä, ja tietysti puhdasta ruokaa. Kaurapuuro on suosikkini….ja banaanit ! Lisäksi Dea laati minulle nelijakoisen saliohjelman, josta olen tykännyt tosi paljon, koska liikkeet ovat monipuolisia ja kehittävät eri lihasryhmiä. Salilla käymiseen on taas syntynyt uusi kipinä, ja nykyään menen mielelläni salille haastamaan itseäni. Tästä on tullut uusi kiva harrastus ratsastuksen rinnalle. Olen myös huomannut, että vartalon hallinta ratsastuksessa on parantunut, mikä on todella mukava saavutus. Vaikka jotkut väittävätkin, että ratsastus ei ole urheilua, koska siinähän juoksee vain se hevonen, laji vaatii vartalon hallintaa, tasapainoa ja kestävyyttäkin.

Valmennuksen aikana olen huomannut, että kyllä tässäkin iässä voi vielä kehittyä salitreeneissä, joten ikä ei ole mikään syy olla harrastamatta salitreeniä tai palkkaamatta valmentajaa. Itse asiassa mitä lihaksekkaampi ja joustavampi keho, sitä vähemmän ikääntyminen sinua koettelee. Olen itse huomannut, kuinka viimeisen puolen vuoden aikana liikkuvuuteni ja lihasvoimani on lisääntynyt, ja olo tuntuu kaikin puolin pirteämmältä. Ruokavalioon kuuluvat tietenkin asianmukaiset lisäravinteet ja vitamiinit, jotka auttavat osaltaan harjoittelua. Itse asiassa, suosittelisin kaikille ikäisilleni salitreeniä, koska lihaksikkaampi keho nyt vain näyttää paremmalta, ja antaa uutta pirteyttä ja ryhdikkyyttä olemukseen.
Etävalmennus on toiminut todella hyvin, ja Dea on aina vastannut tosi nopeasti kysymyksiini, ja antanut hyviä neuvoja. Kävin myös Dean tekniikkatreeneissä Tampereella, mikä oli todella tarpeellista, koska saatiin parannettua salitreenin tekniikoita. Dea on tosi kannustava valmentaja, joka antaa huomiota valmennettaville ja korostaa oikeaa suoritustekniikkaa.

Suosittelen kaikille 'nettivalmentajaa', koska yksin et varmasti saa projektia yhtä hyvään vauhtiin. Ikä tai asuinpaikka ei varmasti ole este, tarvitset vain päättäväisyyttä ja motivaatiota. Hyvässä kunnossa pysyminen on ainakin minulle kaikista tärkein motivaation lähde, koska silloin voin tehdä asioita, joista pidän, ja jotka antavat minulle lisäenergiaa kaikilla muillakin elämän alueilla. Projektini jatkuu ja toivotan tsemppiä kaikille muillekin – ikinä ei saa antaa periksi!